Pomáhame sprístupniť žilinské letisko

Slovenské letiská sa otvárajú nevidiacej a slabozrakej verejnosti debarierizáciou prostredia, ozvučením, či prístupnými webovými stránkami. Nedávno sa k nim pridalo i letisko v Žiline.

So zástupcami letiska sa stretli odborní pracovníci ÚNSS, aby im ozrejmili potreby cestujúcich so zrakovým postihnutím. Jedným z dôležitých atribútov bezbariérovosti je využitie vodiacich línií. „Spoločne so zástupcami letiska som skontroloval už nainštalované orientačné prvky, taktiež sme hľadali ďalšie vhodné miesta, kde by mohli byť vodiace línie umiestnené. Letisko bude mať i dva akustické orientačné majáky, ktoré človeka so zrakovým postihnutím informujú, či sa nachádza pri príletovej alebo v odletovej hale, aj o základnej orientácii v letiskovom termináli. Jeden z nich sme už prakticky odskúšali,“ hovorí Pavol Korček, vedúci Oddelenia prevencie architektonických a dopravných bariér.     

Súčasťou aktivity bolo školenie zamestnancov zamerané na prezentáciu činnosti ÚNSS a informácie o jednotlivých stupňoch zrakového postihnutia. Pomocou simulačných okuliarov si mohli na chvíľu skúsiť, ako vidia svet ľudia s rôznymi typmi zrakových diagnóz. „Taktiež si prakticky odskúšali techniky sprevádzania človeka so zrakovým postihnutím a pomoc nevidiacemu či slabozrakému v rôznych situáciách – pri platení, pri orientácii v mikro i makro priestore. Oboznámili sa s optickými a kompenzačnými pomôckami, ktoré klientom uľahčujú život,“ dopĺňa Erika Kanátová, vedúca Krajského strediska ÚNSS v Žiline.

Praktické skúsenosti i pomoc figuranta poskytol pracovníkom letiska aj nevidiaci člen ÚNSS Milan Antal. „Pán Antal sa podelil o svojej postrehy z cestovania prostredníctvom medzinárodných letísk. Keďže na žilinskom letisku už implementovali popisky v Braillovom písme, „prísnou rukou“ všetky skontroloval. Pracovníci letiska s napätím očakávali jeho verdikt. Všetky boli v poriadku. Musím skonštatovať, že ako Žilinčanka som nesmierne pyšná, že sa tejto príležitosti chopilo práve naše letisko a verím, že budú svetlým príkladom toho, že aj na malom letisku sa dajú robiť veľké veci,“ dodáva s úsmevom E. Kanátová. 

Zmeny na letisku v Žiline sa realizujú vďaka projektu DANOVA, ktorý je zameraný na zlepšenie prístupnosti letísk, prístavov, ale aj vlakových či autobusových staníc pre nevidiacich a slabozrakých cestujúcich. Zapojilo sa doň 9 krajín. Asociovaným partnerom je aj Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

V miestnosti na letisku, E. Kanátová ukazuje na stoličku, pri nej stojí pracovník letiska pri nevidiacom.
Erika Kanátová usmerňuje pracovníka letiska pri sprevádzaní nevidiaceho.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *