Hudba ma sprevádza od detstva

Hľadáte príjemnú hudbu k sviatočnému stolu alebo pre pohodový večer? Máme pre vás tip – nášho člena, klaviristu Petra Zbranka.

Peter Zbranek na obálke CD sediac za koncertným krídlom tmavej farby.

Narodil sa do hudobníckej rodiny, a hoci sa po ôsmich rokoch štúdia hry na klavíri vybral iným smerom, na muziku nezanevrel. „Zistil som, že sa dokážem naučiť akúkoľvek obľúbenú pieseň, pričom k nej vôbec nepotrebujem noty. Stačilo si len vypočuť a razom som ju vedel zahrať,“ prezrádza Peter Zbranek. Mimochodom, mladý umelec má za sebou stovky vystúpení. „Na klavíri som si zahral aj na doskách Slovenského národného divadla. S ochotníckym divadelným súborom sme tu uviedli predstavenie Ste medzi nami. Aktuálne v SND pôsobím po boku hereckých legiend Emílie Vášáryovej a Jána Galloviča
v hre Čaj u pána senátora,“ vymenúva talentovaný hudobník.

Nebráni sa však ani hudobným spoluprácam, napríklad s Petrom Bažíkom či huslistkou Victoriou Linnen, s ktorou tvoria klavírno-husľové duo PV Acoustic. Ak by ste si chceli Petrovu hudbu vypočuť, kliknite na YouTube a zadajte do vyhľadávača „Peter Zbranek“.

Nájdete tu dve hudobné diela s názvom Pianista a Sviatočné piano. Vypočuť si môžete klavírne verzie obľúbených hitov i vianočných melódií. „Napríklad klavírne covery svetoznámych piesní, od tých starších
od Elvisa Presleyho či Eltona Johna až po tie najnovšie od Lady Gaga alebo Eda Sheerana. Okrem toho tiež najkrajšie vianočné piesne z rozprávok, koledy, ale aj vianočné hity v klavírnej úprave,“ dopĺňa P. Zbranek.
Pokiaľ dávate prednosť streamovacím službám, pokojne si zapnite Spotify, Itunes, Deezer či Amazon, aj tam totiž Petrovu hudbu nájdete.

Nech sa vám dobre počúva!

Foto: archív PZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *