Sima Martausová: „Hudbu vnímam ako dar od Boha…“

Sima pred mikrofónom počas koncertu na hlavnom zbierkovom dni v Bratislave
Počas vystúpenia na narodeninovom koncerte verejnej zbierky Biela pastelka 2019.
Foto: Eva Amzler

Nežná a éterická bytosť, mladá dáma s veľkým srdcom. Sme nesmierne radi, že prijala naše pozvanie a oslávila spolu s nami osemnástiny Bielej pastelky. Talentovaná speváčka Sima Martausová.

Sima, čo rozhodlo, že ste prijali naše pozvanie a vystúpili ste na narodeninovom koncerte zbierky Biela pastelka?

Rada podporujem viacero podobných podujatí, ktoré majú myšlienku niekomu pomôcť. Beriem to tak, že keď mi bolo dané, som tu aj na to, aby som svojou troškou prispela k pomoci iným aj ja.

Je pre vás pomoc iným dôležitá?

Určite. Niekedy stačí veľmi málo, aby sme druhým zlepšili deň, tak prečo to nerobiť.

Kedy ste s vďakou prijali pomoc vy?

S vďakou prijímam každú jednu pomoc, či už tým, že mi niekto z kapely zbalí gitaru a pomôže mi ju odniesť, alebo keď mi môj blízky v niečom poradí, pomôže. Všetko prijímam s vďakou.

Máte vo svojom okolí niekoho, kto je nevidiaci alebo má vážny problém so zrakom?

V mojom blízkom okolí ani nie, ale medzi mojimi známymi sú aj slabozrakí alebo nevidiaci. Taktiež mojou fanúšičkou je dievča, ktoré je nevidiace a vždy, keď za mnou po koncerte príde, je to taká sila a energia, ktorú mi odovzdáva, že by ste sa čudovali, kde to berie. Je veľmi múdra a vnímavá, a keď mi niečo povie, ostane to vo mne ešte niekoľko dní…

Aj Sima popriala zbierke Biela pastelka všetko najlepšie k 18. narodeninám…
Foto: Eva Amzler

U nás v Únii máte veľa fanúšikov. Mamička nášho „uniáckeho” Jamieho Olivera – Martina vás má veľmi rada, kolegov syn sa na vás tešil už niekoľko mesiacov pred samotným pastelkovým koncertom – vaša hudba skutočne oslovuje každú vekovú kategóriu, v čom je to tajomstvo?

To asi nie je otázka pre mňa. Hudbu vnímam ako dar od Boha a ak niekomu moje piesne pomáhajú a tešia ho, je to to najkrajšie, čo sa mi môže v tomto mojom hudobnom svete diať.

Kto vám dal ten najkrajší kompliment po koncerte?

Kedysi sme mali koncert a prišla za mnou taká rodinka, manželia v strednom veku a povedali mi, že vďaka tomu, že počúvali moje pesničky prekonali ťažké obdobie, ktoré mali. To je asi najkrajší kompliment, ktorý však tiež vnímam skôr tak, že patrí tomu hore, ktorý mi ten dar dal. 

Kapelu Korben Dallas ste si na Pastelke veľmi užili – bolo na vás priam vidno, že im prajete a tešíte sa z dobrej hudby…

Oni sú výborní! Páči sa mi, ako hrajú a aké majú piesne. Páči sa mi viacero slovenských kapiel a spevákov a keď vidím, že to, čo robia, je dobré, prečo by som to nedala najavo?

Čomu by ste sa venovali, ak by ste sa nemohli venovať hudbe?

Možno by sa mi páčilo robiť niečo v prírode, so športom, alebo by som robila nejaké iné umenie…

V čom vidíte zmysel svojho života?

V ceste životom… Vo vstávaní z pádov, v krásnych a čistých medziľudských vzťahoch, v ceste za šťastím, láskou, za tým, čo nás najviac napĺňa… V milovaní seba, iných a Boha.

Sima Martausová a Biela pastelka
Sima Martausová a Korben Dallas
Sima Martausová a Boh
Sima do voza aj do koča – ak sa pokazí mikrofón bez problémov si ho opraví.
Foto: Eva Amzler

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *